STAIRS

Storytelling and Training to Advance Individual Recovery Skills

“Somber ben ik nog steeds weleens, maar in tegenstelling tot vroeger heb ik geleerd hoe ik daarmee om moet gaan – en vooral ook hoe niet. Het beste is mezelf met zachtheid te benaderen. De depressieve gevoelens willen immers gezien worden, geaccepteerd en omarmd. Uiteindelijk hebben ze zelfs een boodschap: “Wees lief voor jezelf, zoek contact met anderen, je hoeft niet alles alleen te doen.” – Nils

Nils vertelt Alles Goed over de doemgedachten tijdens zijn depressie

Wat is STAIRS?

STAIRS is een training voor mensen die recentelijk hersteld zijn van een depressie. Het doel is om duurzame gewoontes te ontwikkelen die je helpen goed voor jezelf te zorgen en terugval te voorkomen. Wat kan jij leren van je ervaringen met depressie en hoe kan je dit toepassen in je dagelijkse leven?

Het leven na een depressie is niet automatisch een leven zonder depressie. De gevolgen van een depressieve periode zijn vaak lang merkbaar. Terugkeren naar de samenleving kan daardoor lastig zijn, je leven van voor de depressie kan aanvoelen als een kledingstuk wat ineens niet comfortabel zit. Het is belangrijk om je bewust te zijn van wat voor jou goed voelt. 

Graag wil STAIRS middels een combinatie van online tools, bijeenkomsten en ervaringsdeskundigheid handvatten bieden voor het functioneel herstel. Tijdens de training zal je dan ook vooral zelf aan de slag gaan om uit te vinden wat voor jou werkt op bijvoorbeeld het gebied van structuur, ontspanning, verbinding maken of fysieke gezondheid.

Op het moment is STAIRS nog in ontwikkeling en wordt de werking wetenschappelijk onderzocht in een pilot. Wil je meer informatie over het project? Neem dan contact op met info@allesgoed.org

Dit project is een samenwerking van het UMCG Groningen, de Hanze Hogeschool, MIND en Alles Goed

Het logo van STAIRS
Projectgroep STAIRS
Het projectteam van STAIRS