3. Wanneer was je voor het laatst echt ontspannen? Wat helpt je daarbij?

Wat (soms) helpt

Een rondje hardlopen. Als ik vastzit in mijn hoofd moet ik de deur uit en hardlopen. Door het lopen maak ik mijn hoofd leeg en kom ik echt tot rust. Ik krijg ook zelfvertrouwen door het lopen. Ik zie dat ik vooruitga en steeds verder kan lopen.

Schrijven helpt mij ook enorm. Voornamelijk voor mijn blog. Ik heb mezelf in mijn blog blootgegeven en aan de wereld verteld dat ik een depressie heb. Dat was ontzettend eng, maar ook heel bevrijdend. Ik was zo boos toen ik met mijn blog begon. Boos op het taboe rondom depressie. Boos dat we zo ‘perfect’ proberen te zijn en alleen maar willen presteren. Boos dat niemand over hun kwetsbaarheden praat. Ik dacht op dat moment: als niemand hierover praat, dan praat ik er wel over! En zo ontstond Loop Depressievrij. Dat de blog zo’n succes zou worden of mijn journalistieke carrière een kickstart zou geven, nou, dat had ik niet dúrven dromen.

De Frisse Geest Wandelroute:

Hoe blijf je mentaal gezond?

Deze wandelroute combineert drie dingen die onze ervaringsdeskundigen hebben geholpen: 

Beweging: Wandel van bordje naar bordje in de stadstuinen van Delfshaven.
Praten: Heb jij de vraag op het bordje weleens aan je omgeving gesteld?
Herkenning: Kijk, lees en luister naar ervaringsverhalen. Is er een verhaal waar jij je in herkend?

Deel jouw wandeling op sociale media met de #wandelmetallesgoed en tag @allesgoedorg, @zorgvrijstaat  en @GroeneConnectie om kans te maken om het Alles Goed kaartspel.