Het Alles Goed kaartspel

Zoals je weet helpt Alles Goed mensen met een depressie door middel van ervaringsverhalen en het ondersteunen van openheid.
Naast portretten, verhalen en films zijn we de afgelopen maanden bezig geweest met het ontwikkelen van onze nieuwste tool: het Alles Goed kaartspel.

Praten over depressie blijft voor veel mensen lastig. Daarom hebben we het Alles Goed kaartspel ontwikkeld waarmee je het ijs kan breken en houvast hebt tijdens het gesprek. Een tool om psychische kwetsbaarheid bespreekbaar te maken op een laagdrempelige, open en speelse manier. Met scherpe vragen die inspirerend en spannend zijn, begin je met de ontwikkeling van een vangnet in je eigen omgeving.

Tijdens de lancering van de eerste videogesprekken in november 2017, waren de aanwezigen erg onder de indruk van de vraagkaarten die in de video’s werden gebruikt. Drie koppels gingen aan de hand van deze vraagkaarten voor het eerst in gesprek over de depressie van één van hen; wat ze denken dat een depressie nou eigenlijk is, wat iemand denkt tijdens een depressie of hoe het hun relatie beïnvloedt. De vragen bleken van grote instrumentele waarde bij het voeren van deze gesprekken, ze gaven een rode draad aan het gesprek en ondersteuning aan de deelnemers. Het helpt bij het stellen van intieme persoonlijk vragen zoals “heb je weleens aan suïcide gedacht?”.

Doet u mee? Spreekt de Alles Goed gespreksvorm u aan en wil je zelf een open gesprek voeren, of begeleiden? Dan kan je het kaartspel bestellen of contact opnemen!

<   Ga terug naar de Nieuwspagina

Previous
Next