7. Wat helpt jou niet wanneer je je slecht voelt?

Wat mijn omgeving kan doen

Mensen die je proberen te helpen kunnen juist heel veel energie kosten, omdat ze constant dingen van je vragen. Elke vorm van contact is eigenlijk al te veel. Ik heb wel hulp nodig maar professionele hulp, de mensen in mijn omgeving kunnen dan niks voor me doen. Hoe lief ik het ook vind dat ze het blijven proberen.

Hoogstens helpt het dat mijn vriend af een toe een extra boodschap doet, of op een betere dag kan het fijn zijn om met een vriendin te gaan wandelen zodat ik even niet hoef te denken aan dat nare gevoel. Dan kan zij lekker lullen over haar leven, en luister ik een beetje half. Zolang ik maar niet hoef te praten. Ik wil het niet hebben over hoe ik me voel, dat gevoel is er, daar kan je toch niks aan doen. En hoe meer ik erover praat, hoe meer ik vind dat ik moeilijk aan het doen ben en me schuldig ga voelen, daar schiet niemand iets mee op. Terwijl zij praat kan ik even ontsnappen uit mijn eigen hoofd. Laat mij maar lekker luisteren.

De Frisse Geest Wandelroute:

Hoe blijf je mentaal gezond?

Deze wandelroute combineert drie dingen die onze ervaringsdeskundigen hebben geholpen: 

Beweging: Wandel van bordje naar bordje in de stadstuinen van Delfshaven.
Praten: Heb jij de vraag op het bordje weleens aan je omgeving gesteld?
Herkenning: Kijk, lees en luister naar ervaringsverhalen. Is er een verhaal waar jij je in herkend?

Deel jouw wandeling op sociale media met de #wandelmetallesgoed en tag @allesgoedorg, @zorgvrijstaat  en @GroeneConnectie om kans te maken om het Alles Goed kaartspel.