8. Wat zou je van moeilijke periodes willen leren?

Het Kleinduimpje plan
De eerste keer dat ik onze jongste weer naar school bracht, wat hooguit vijf minuten fietsen was, kwamen we om 10.00 uur aan. We fietsten kris kras door de binnenstad van Groningen. Ik vertelde hem dat we dat deden omdat het feest was. In werkelijkheid wist ik de weg niet meer. Ik hoor u denken: “Kijk dan op je telefoon, man.”, maar zelfs dat kon ik niet bedenken.

Ik moest en zou een oplossing bedenken, dit taakje wilde ik voor geen goud missen. Zo ontstond ‘het Kleinduimpje plan’. Ik kocht groen touw en fietste de route, met behulp van Google Maps opnieuw. Aan lantaarnpalen en bomen bond ik een groen touwtje. Toen het met herkenningstouwtje wel lukte onze zoon zelf naar school te brengen, voelde ik mij de koning te rijk. Dit was mijn manier om weer mee te draaien. Tot vorig jaar zaten om een of twee lantaarnpalen nog touwtjes. Iedere keer wanneer ik voorbij fietste, glunderde ik trots, die touwtjes waren een teken van overwinning en mijn herwonnen onafhankelijkheid. Ik deed weer mee binnen het gezin en ging weer leven in plaats van overleven!

Hoe blijf je mentaal gezond?

Deze wandelroute combineert drie dingen die onze ervaringsdeskundigen hebben geholpen: 

Beweging: Wandel van bordje naar bordje in de stadstuinen van Delfshaven.
Praten: Heb jij de vraag op het bordje weleens aan je omgeving gesteld?
Herkenning: Kijk, lees en luister naar ervaringsverhalen. Is er een verhaal waar jij je in herkend?

Deel jouw wandeling op sociale media met de #wandelmetallesgoed en tag @allesgoedorg, @zorgvrijstaat  en @GroeneConnectie om kans te maken om het Alles Goed kaartspel.